Малюк місяця

Тут буде фото малюка

Реклама

Соціальні мережі


Хто зараз онлайн

Всього онлайн 5 користувачів :: 0 зареєстрованих, 0 прихованих і 5 гостей

немає


[ Дивитися список ]


Рекордна відвідуваність форуму (81 одночасно) відбулась 2015-10-07, 4:06 pm

Ми в Контактах приєднуйтеся до нас

Наша кнопка

Ми будемо вдячні, якщо Ви розмістите нашу кнопку в себе на сайті чи форумі. Для обміну кнопками пишіть в приват адміністратору форуму:



Отримати код:

Партнери та друзі

Український рейтинг TOP.TOPUA.NET Яндекс.Метрика

Реклама

Погода


  • Нова тема
  • Відповісти

Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Частка

Ната Д
-
-

К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 28

Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ната Д на тему 2012-06-20, 5:35 pm

Напевно, більшість із нас, знає, що в країнах Заходу чим натуральніший продукт, тим вища його вартість. Ми ж, як бачиться, до такої тенденції тільки починаємо звикати. Але вже усвідомлюємо: часто-густо молоко, сир, сметана, овочі та фрукти, придбані в бабусі на ринку, є набагато кориснішими, ніж їхні аналоги в магазинах. Чому? А тому, що харчова промисловість поступово перетворюється на хімічну, харчові продукти з поживних і корисних - на небезпечні. Звичайно, виробники можуть нас обманювати, що успішно й роблять, а от ми одурити власний організм, на жаль чи на щастя, не можемо. Адже харчові домішки, якими нині так щедро здобрені продукти, осідають у нашому тілі, поступово роз’їдаючи його. Та саме завдяки отим домішкам ми їмо те, що гарно виглядає, має покращений смак, майже необмежений термін зберігання.
Раніше назви хімічних речовин, що входять до складу того чи іншого харчового продукту, писали на етикетках повністю. Але написи займали так багато місця, що в 1953 році в Європі було ухвалено рішення замінити повні назви хімічних харчових домішок однією літерою «Е» із цифровими кодами. Зручно, з якого боку не глянь: писати на етикетках багато не треба, як і перейматися тим, що якийсь покупець-зануда півгодини вивчатиме написане, роздумуючи, наскільки шкідливий продукт. Хоча, якщо чесно, хто ті етикетки читає? Продавці володимир-волинських продуктових магазинів, із якими спілкувалася, готуючи статтю, кажуть: якщо серед 100 покупців знайдеться бодай один, який зверне увагу на склад того, що купує, дуже добре. Та й особисто я при купівлі продукту звертаю увагу хіба що на термін його придатності. А склад можу переглянути (від нічого робити), уже сидячи вдома за столом. Але навіть тоді для мене, людини без відповідної освіти, що назва хімічної речовини, яка входить до складу продукту (вимовляючи її, язик можна зламати), що позначка «Е» з цифірками біля неї, – китайська грамота. У вас по-іншому? Якщо так само, як у мене, то спробуємо разом розібратися в харчових домішках, які споживаємо щодня.
Найнебезпечнішими для людини (і забороненими!) харчовими додатками є:
цитрусовий червоний барвник (Е212), червоний амарант (Е123), консервант формальдегід (Е240), бромат калію (Е924а), бромат кальцію (Е924), алюміній (Е173).

Спойлер:
- Правильно організоване, збалансоване, раціональне харчування є однією з головних передумов формування здорового, гармонійно розвиненого організму дитини. Тому при купівлі харчових продуктів слід звертати увагу на вказані на етикетці термін придатності та склад продуктів. Якщо в маркуванні виробника значиться наявність харчових додатків Е з тризначним числом, яке визначає клас додатку, то таким продуктам не місце в дитячому раціоні.
Вироби швидкого приготування, чіпси, сухарики, кетчупи, майонези, копчена риба, газовані напої – систематичне вживання дітьми цих продуктів може викликати подразнення слизової оболонки шлунка, сприяти розвитку гастритів, виразкової хвороби. Загрожувати здоров’ю дитини (через вміст харчових домішок) можуть також льодяники, морозиво, джеми. Якщо дитина часто ними ласує, це може призвести до підвищеної стомлюваності, розладів сну, зниження розумових здібностей, алергії. На жаль, мушу констатувати, що майже всі солодощі містять харчові домішки. До мармеладу додають Е-494, який згубно впливає на внутрішні органи, сухе печиво приправляють стабілізаторами, які знижують здатність до концентрації уваги, колір шоколадної начинки в карамельках забезпечує Е-119, який викликає нервове збудження. Цей список можна продовжувати дуже довго, відтак, рекомендувала би батькам не давати дітям до 7 років вищеназваних солодощів, а також йогуртів, морозива, глазурованих сирків. Часте вживання дітьми газованих вод може стати причиною виникнення в них карієсу, остеопорозу, метеоризму. Тому наполегливо не раджу вживати газовану воду вагітним жінкам і дітям до 3 років. Чи не найшкідливішими для дітей вважаю чіпси, адже в них є все, чого не повинно бути в їжі: канцерогени, глітоксини, трансжири, ароматизатори, підсилювачі смаку, емульгатори та консерванти. Вживання чіпсів є вкрай загрозливим навіть для дорослих, не кажучи вже про дітей. Так, у п’ятирічної дитини, яка постійно їсть чіпси, можна знайти цілком «дорослі» хвороби: гастрит, панкреатит, виразку.
Закликаю всіх дорослих бути надзвичайно пильними в усьому, що стосується харчування дітей. Адже якщо ми можемо обирати те, що нам їсти, то діти такого вибору не мають, їхній раціон повністю залежить від нас, батьків, дідусів і бабусь. Відтак, давайте постараємося зробити все можливе для того, аби виростити здорове покоління.
Загадкова літера "Е"
Спойлер:
Заборонені Е домішки – (103, 105, 111, 125, 126, 130, 152)
Небезпечні Е домішки - (102, 110, 120, 124, 127)
Консерванти та емульгатори, що сприяють виникненню ракових захворювань - (103, 105, 130-131, 142, 210-217, 240, 330, 447)
Емульгатори, шкідливі для шкіри – (230-232, 238, 311-313)
Консерванти та емульгатори, здатні викликати розлад шлунка – (221-226, 311, 320, 322, 338-341, 407, 450, 461-466)
Е домішки, здатні викликати порушення артеріального тиску – (250-251)
Е домішки, які підвищують рівень холестерину у крові – (320-321)
Е домішки, що викликають алергію - (230-232, 239, 311-313)
Е домішки, здатні викликати хвороби печінки – (171-173, 320-322)
Підозрілі Е добавки – (104, 122, 141, 150, 171, 173, 180, 241, 477)






[color=orange]

ДИТЯЧИЙ ОДЯГ В НАЯВНОСТІ

Це ж треба мати сатанинський намір, чаїть в собі невиліковний сказ, щоб тяжко так знущатися над нами, та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО

Ната Д
-
-

К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 28

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ната Д на тему 2012-06-20, 5:37 pm

Наші улюблені чіпси.
Спойлер:
Кожен з нас хоча б раз у своєму житті пробував чіпси. З кожним роком все більше з'являється нових виробників чіпсів, оскільки цей продукт користується колосальною популярністю. І це не дивлячись на те, що все частіше ми чуємо про шкоду подібних продуктів для нашого здоров'я. У цій статті ми розповімо, чим все ж обумовлено шкідливий вплив чіпсів на організм людини.


Виробництво і склад чіпсів

Багато хто вважає, що чіпси виробляють із картоплі. Однак це далеко не так. Велика частина виробників чіпсів для їх приготування використовують кукурудзяну або пшеничну муку, а також суміш крохмалів. Найчастіше це генетично модифікований соєвий крохмаль. Потрапляючи в організм людини, він перетворюється на глюкозу, а часте вживання чіпсів призводить до надмірного накопичення рідини в печінці, що в свою чергу призводить до ожиріння. Вищевказані інгредієнти замішуються в тісто, з якого і формують чіпси, а потім вони обсмажуються в киплячому жирі при температурі 250 градусів. Найчастіше жири використовують дешеві, оскільки дорогі очищені масла значно відображаються на ціні готової продукції, роблячи виробництво нерентабельним. Варто зазначити, що технологія виробництва чіпсів передбачає їх обсмажування не більше 30 секунд, однак це правило рідко дотримується на сучасних виробництвах.

Смак чіпсів, вироблених за такою технологією, сильно відрізняється від картопляного, тому для його зміни використовують різні смакові добавки та приправи. Найпоширенішою добавкою є глутамат натрію. Про його шкідливість написано багато, потрібну інформацію легко можна знайти у відкритому доступі. Варто тільки відзначити, що завдяки глутамату натрію навіть несмачна їжа перетворюється в таку, яку хочеться їсти знову і знову, що на руку виробникам чіпсів.

Шкідливий вплив чіпсів на організм

гідрогенізований жир, який накопичується в чіпсах, сприяє утворенню "поганого" холестерину, який є причиною розвитку атеросклерозу, тромбофлебітів та інших небезпечних захворювань. У процесі виробництва чіпси так просочуються жиром, що, з'ївши невеликий пакетик, ми отримуємо близько 30 г такого жиру. А що вже говорити про великі порціях чіпсів.

Зустрічаються виробники, які для приготування чіпсів використовують справжній картоплю. Однак він найчастіше генномодифіковані, оскільки він має рівні, великі і неушкоджені бульби - адже його не їдять шкідники. Для смаження картопляних чіпсів також використовують дешевий жир.

При такому процесі обсмажування картоплі всі його корисні властивості руйнуються, і проявляються такі властивості, як канцерогенні. У процесі розпаду жирів утворюється акролеїн, що володіє канцерогенними і мутагенними властивостями. Його утворення відбувається навіть при дотриманні найдосконалішою технології. Щоб скоротити кількість утворення даної речовини, потрібно регулярно міняти масло для смаження.

Ще одним і навіть більш небезпечним канцерогеном є акриламід, який може утворюватися навіть у домашніх умовах, якщо неправильно вибрано масло або сковорода занадто розпечена.

Нещодавно в ході досліджень в чіпсах було знайдено речовина під назвою гліцідамід, найближчий родич акриламіду, який здатний викликати не тільки розвиток ракових пухлин, але і руйнувати ДНК. А скільки ще токсинів, що містяться в чіпсах, поки не встигли вивчити?

Є ще такий вид чіпсів, як повітряні, в яких міститься менше токсичних речовин, ніж інших видах чіпсів. Технологія їх виробництва передбачає їх обсмажування протягом 10 хвилин, однак і в них накопичується певна кількість канцерогенів. Взагалі виробникам набагато вигідніше використовувати всілякі суміші для виробництва чіпсів, оскільки для одержання 1 кг продукції потрібно до 5 кг картоплі.

Всі ми не раз чули про шкоду чіпсів для здоров'я людини, однак все одно любителі цього продукту купують його , часто знаючи, що вживання чіпсів може викликати гастрит, печію, проблеми з роботою кишечника і алергію. Велика кількість солі, що міститься в чіпсах, приваблює багатьох любителів "солоненького". Однак надлишок її в організмі призводить до гальмування нормального росту кісток, розвитку серцевих захворювань і порушення обміну речовин.





[color=orange]

ДИТЯЧИЙ ОДЯГ В НАЯВНОСТІ

Це ж треба мати сатанинський намір, чаїть в собі невиліковний сказ, щоб тяжко так знущатися над нами, та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО

Ната Д
-
-

К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 28

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ната Д на тему 2012-06-20, 5:39 pm

Супи швидкого приготування.
Спойлер:
Супи швидкого приготування - порятунок в моменти брак часу на повноцінний сніданок, обід чи вечерю, або шанс заробити захворювання шлунково-кишкового тракту? Виробники цих продуктів твердять, що нічого небезпечного у вживанні їх продукції немає. Однак думка лікарів в даному випадку абсолютно протилежно.

Щоб остаточно вирішити, хто правий, хто винен, пропонуємо ознайомитися з нашою статей "Склад і шкода супів швидкого приготування".

Всі ми з вами живемо в світі, в якому, щоб вижити, необхідно щодня на великій швидкості робити різноманітні справи. З чого складається день сучасної жінки? Вранці зібрати на роботу чоловіка, а дітей у школу або дитячий сад, самій піти на роботу, вирішити всі робочі проблеми, забрати дитину з освітнього закладу, приготувати і нагодувати вечерею своїх рідних, які залишаються домашніми турботами. Часу жінці на догляд за собою просто не залишається, а якщо і викроїти хвилина-друга, то часто вже просто не вистачає сил. Адже завтрашній день - повторення вчорашнього дня.

Виробники продуктів швидкого приготування швидко зметикували про це і почали пропонувати страви, які не вимагає особливих кулінарних здібностей і часу приготування: необхідно тільки додати окропу і через п'ять хвилин страва готова. Часто навіть посуд не доводиться мити, т. к. продукт виготовлений таким чином, що спільно з ним йде картонна або пластмасова тара для приготування. Після появ даних продуктів багато людей зазнали захоплення. Адже тепер як мінімум частина проблеми насиченого трудового дня вирішена!

Мабуть, хоч раз в житті всі ми пробували їжу швидкого приготування: пюре, супи, лапшу і т. п. Але як все ж таки слід ставитися до подібного роду продуктів? Даного типу продукція дуже зручна для зайнятих людей, які її використовують для перекусу в офісі, а також для тих, хто подорожує на поїзді, автобусі, машині.

Між тим, на світі є чимало людей, які постійно харчуються їжею швидкого приготування, причому не тільки на роботі, але і вдома. Багато жінок намагаються полегшити собі життя за рахунок годування своєї сім'ї пюре, супами, локшиною, кубиками швидкого приготування. Крім цього багато мам вважають "гарячу кружку" - справжнім дивом: дитина із задоволенням їсть, а, отже, не варто напружуватися з приводу обіду і вмовляти його що-небудь поїсти. Однак дана їжа згубна для організму дитини через перебувають у його складі харчових добавок "Е", солі, спецій, консервантів та ароматизаторів.

Шкода супів швидкого приготування для здоров'я

Ви задавалися коли-небудь питанням про те, "чи корисна їжа швидкого приготування для здоров'я та краси людини, а також , чи не небезпечна? "

Слід знати, що в продуктах, які так легко залити окропом не залишається ніяких корисних речовин для нашого організму. Продукти швидкого приготування бувають двох видів:

1. Сублімовані продукти швидкого приготування

Такого роду продукти піддаються миттєвої заморожування, а потім за допомогою вакуумної установки з них видаляється вода. Сублімований спосіб сприяє збереженню в продукті достатньої кількості корисних мінеральних речовин і вітамінів. Крім цього при даному способі зберігається запах, смак і колір. Але слід врахувати, що сублімація - це дорогий спосіб, а, отже, ринок подібного роду доступною продукції не буде витрачатися на даний спосіб.

2. Дегідрірованний продукти швидкого приготування

Даний спосіб полягає в висушуванні продуктів при дуже високих температурах. У такому випадку волога з продукту повністю зникає, змінюється запах, колір і смак, а також структура самого продукту, а, отже, корисних речовин у ньому не залишається. На зміну корисним речовинам приходять барвники, ароматизатори, підсилювачі смаку та харчові добавки. Дані "корисні" речовини дратують смакові рецептори людини, тим самим викликаючи бажання поїсти ще. При частому вживанні їжі швидкого приготування з'являється печія, дискомфорт у шлунку і залежність від даного виду продукції.

Склад супів швидкого приготування

У супах швидкого приготування використовується макаронна продукція, тому що вона легко висушується і також швидко розбухає при зіткненні з окропом (навіть не потрібно розмішування).

На упаковках продукції швидкого приготування наклеєні яскраві барвисті фотографії

з зображенням апетитних курячих окостів, свіжих овочів, креветок. Однак після розчинення супу окропом висушені продукти не розбухають одночасно з локшиною.

Тому можна зробити висновок про те, що справжнього м'яса і овочів в даній продукції немає, а тільки є смакові добавки з різноманітними смаками - яловичини, свинини, курки, креветок, грибів і т. п.

Багато виробників обманюють своїх споживачів, вказуючи в складі свого продукту м'ясо, але зустрічаються і чесні, які пишуть, що це ароматизатори з подібними смаками.

Бульйонні кубики популярних торгових марок начебто енергетично цінні по публікованих результатами досліджень, але, в той же час, ніяких корисних елементів вони не містять. Але повністю виключити з нашого раціону продукцію швидкого приготування не вийде, хоча б зрідка, але нам доводиться з нею стикатися. Тоді слід знати, яку ж їжу даного типу краще обрати.

Глутамат натрію в продукції швидкого приготування

Практично вся продукція даного типу містить у своєму складі глутамат натрію (Monosodium Glutamate), що позначається на етикетці як Е-621 . Дана речовина - це підсилювач смаку. Деякі виробники схильні стверджувати, що глутамат натрію корисний, але це не так. Дана речовина тільки природного походження здатне бути корисним і то в дуже невеликих порціях, а його синтетичний замінник, який якраз присутня в їжі швидкого приготування, містить шкідливі солі і з'єднання, а, отже, буде негативно впливати, в першу чергу, на печінку, а також інші органи людини.

Саме глутамат натрію викликає звикання до даної продукції з-за його нейротоксичних властивостей. Він повільно впливає на закінчення нервових клітин, і тому натуральні супи, приготовлені в домашніх умовах, людям здаються позбавленими смаку.

Екстракт дріжджів в продукції швидкого приготування

В деякій продукції даного типу міститься екстракт дріжджів, що викликає побоювання у дослідників. Зокрема вчений із Франції, провівши експерименти, отримав результати, що в даному екстракті містяться небезпечні речовини, що призводять до розвитку злоякісних пухлин.





[color=orange]

ДИТЯЧИЙ ОДЯГ В НАЯВНОСТІ

Це ж треба мати сатанинський намір, чаїть в собі невиліковний сказ, щоб тяжко так знущатися над нами, та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО

Kavusja
-
-

К-ть повідомлень : 15864
Реєстрація : 18.01.2012
Вік : 29

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Kavusja на тему 2012-06-20, 9:34 pm

Ната, я думаю що всі то все чудово зають, звісно страшно, але в нашому майбутньому скоро нічого натурального не буде, а якщо і буде то дуже дорого, так що просто потрібно організм готувати до цього, люди до всього пристосовуються і до їжі теж.

Yulya123
-
-

К-ть повідомлень : 577
Реєстрація : 25.01.2012
Вік : 29

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Yulya123 на тему 2012-06-20, 10:29 pm

Я думаю коли ти мешкаєш в місті...то про "своє"і мови бути не може...все з базару чи супермаркетів...А там вже всім відомо що яке..
Звичайно, купуючи продукти всі напевно знають корисні вони чи ні...Що можна їсти а від чого відмовитися...Чесно кажучи все що ми купуємо не корисне...або перемите, або сроки придатності пишуть несусвітні:рік на молочні продукти...дівчатка це ж смішно...де ви бачили молоко, яке зберігається рік...???Ми те все розуміємо...а де купити справжнє????

Himena
-
-

К-ть повідомлень : 823
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 34

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Himena на тему 2012-06-22, 12:22 am

З іншого боку, хочу зауважити, що не всі Е такі страшні, як їх малюють. По факту, потрібно розбиратися, які Е допустимі, яким надати перевагу (з якими не страшно купити продукти), а які краще оминати.
Мне, наприклад, в аспекті всіляких добавок більше і навіть дуже обурюють і турбують замінники - я погано розумію, чому маю платити за морозиво з кокосового масла на лецитині з діоксидом титану як за вершковий молокопродукт.







Ksush@
-
-

К-ть повідомлень : 3621
Реєстрація : 26.09.2012
Вік : 36

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ksush@ на тему 2013-02-15, 10:05 pm

Натрапила на одну статтю.Ще поки не вирішила,чи вірити написаному.А якої ви думки про хліб?
Спойлер:
Кушаете грибок? Тогда Рак идёт к вам

Хлеб для славянского человека ассоциировался с жизнью и хлеб всему голова. Русское слово «дрожжи» восходит к праславянскому *droždži, производному от звукоподражательного глагола *drozgati «дрожать». Английское слово «yeast» (дрожжи) созвучно с "ЕСТЬ" происходит от староанглийского «gist», «gyst», что означает «пена, кипеть, выделять газ» а может и от ославянского "гость, гисть". С недавних времён прессованные дрожжи, производство которых было налажено в середине ХХ века, стали противопоставлять дрожжам на растительных заквасках, издревле применяемых при хлебопечении. Современные (термофильные) дрожжи стали объектом жесточайшей критики.

Термофильные дрожжи, разновидности которых употребляются в спиртовой промышленности, пивоварении и хлебопечении, в природе не встречаются.

Читаем:

1. Для выработки дрожжей используется основные и вспомогательные средства, в том числе: сульфат аммония технический, аммоний сернокислый очищенный, аммиак водный технический, карбамид, кислота серная техническая или аккумуляторная, микроудобрения для южных районов СССР, кислота олеиновая техническая ГОСТ 7350 известь хлорная ГОСТ 1692, известь строительная ГОСТ 9179, известь белильная термостойкая, формалин технический ГОСТ 1625, фурацилин, моющее жидкое средство "Прогресс", кислота соляная техническая ГОСТ 1157 и т.д.

2. Сахаромицеты не разрушаются ни в процессе приготовления, ни в организме человека. (Термофильные значит «теплолюбивые», следовательно, они не погибают даже в печке!) При выпечке грибки полностью не исчезают, поскольку способны выдержать даже +500 градусов. Попадая в организм, они размножаются и атакуют флору кишечника, уничтожая ее…

3. «Дрожжевые» клетки-киллеры убивают чувствительные, менее защищённые клетки организма путём выделения в них ядовитых веществ малого молекулярного веса. (Токсичный белок действует на плазменные мембраны, увеличивая их проницаемость для патогенных микроорганизмов и вирусов. Дрожжи попадают вначале в клетки пищеварительного тракта, а потом уже в кровяное русло. Термофильные дрожжи размножаются в организме в геометрической прогрессии и позволяют патогенной микрофлоре активно жить и размножаться, угнетая нормальную микрофлору, благодаря которой в кишечнике вырабатываются при правильном питании и витамины группы «В», и незаменимые аминокислоты).

(!) Грубейшим образом нарушается деятельность всех органов пищеварения: желудка, поджелудочной железы, желчного пузыря, печени, кишечника.

Профессор Э. Вольф в течение 37 месяцев культивировал злокачественную опухоль в пробирке с раствором, в котором находился экстракт ферментирующего дрожжевого гриба. 16 месяцев в этих же условиях культивировались клетки опухоли кишечника. Выяснилось, что размер раковой опухоли удваивался и утраивался в течение одной недели. Но как только из раствора удалялись дрожжи, опухоль погибала. Отсюда был сделан окончательный вывод, что в экстракте дрожжей содержится вещество, определяющее рост раковых клеток.

Нобелевский лауреат Г. Домак тоже твердо уверен, что процессы брожения, проходящие в организме, являются причиной снижения иммунитета и возникновения рака. Не случайно на недавнем конгрессе по проблемам происхождения рака, состоявшемся в США, детально рассматривалась генетика дрожжевых грибков.

Почему же так поздно ученые в полный голос заговорили об этой опасности? Ответ прост. Токсины, вырабатываемые плесневыми грибами, обладают пагубным эффектом даже в чрезвычайно малых количествах. Поэтому их и обнаружили только в последнее десятилетие с появлением высокочувствительных методов анализа.

Итак, если термофильные дрожжи появились недавно, то с помощью чего выпекали квасные хлеба в глубокой древности и в недавнем прошлом? Знаменитые крестьянские закваски готовили из ржаной муки, соломы, овса, ячменя, пшеницы. До сих пор в глухих деревнях сохранились рецепты приготовления хлеба без сегодняшних дрожжей. Именно такие закваски обогащали организм органическими кислотами, витаминами, минеральными веществами, ферментами, клетчаткой, пектиновыми веществами, биостимуляторами.

Выпечка хлеба в народной кухне была своеобразным ритуалом. Секрет его приготовления передавался из поколения в поколение. Практически каждая семья имела свой рецепт. Готовили хлеб примерно один раз в неделю на различных заквасках: ржаных, овсяных. Хотя хлеб получался грубее, но использование неочищенной ржаной муки способствовало сохранению в нем всех полезных веществ, которые содержатся в злаках. А при выпечке в русской печи хлеб приобретал незабываемый вкус и аромат. Такой хлеб не зачерствеет и не заплесневеет и через год.





 
          

Ната Д
-
-

К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 28

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ната Д на тему 2013-02-15, 10:10 pm

Ksush@, я частині віру. бо проходила практику на хліб заводі, там додають засоби, які уповільнюють черствіння. А також різноманітні розпушувачі, та інші добавки і підсилювачі смаку.
Я хліб печу сама.





[color=orange]

ДИТЯЧИЙ ОДЯГ В НАЯВНОСТІ

Це ж треба мати сатанинський намір, чаїть в собі невиліковний сказ, щоб тяжко так знущатися над нами, та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО

Ksush@
-
-

К-ть повідомлень : 3621
Реєстрація : 26.09.2012
Вік : 36

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ksush@ на тему 2013-02-15, 10:14 pm

Тут іде мова про дріжджі!





 
          

Kavusja
-
-

К-ть повідомлень : 15864
Реєстрація : 18.01.2012
Вік : 29

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Kavusja на тему 2013-02-15, 10:16 pm

Наточка, ти хліб сама печеш, але інгредієнти всі купуєш...

Я дуже люблю хліб, статтю не читаю, бо якщо все читати то тоді нічого не можна в цьому світі ok

Ната Д
-
-

К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 28

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ната Д на тему 2013-02-15, 10:18 pm

Я зрозуміла, пишк що я знаю.
Ой зарз взагалі страшно щось їсти. Але як каже одна моя знайома "Краще я отравлюсь смачним, ніж помру з голоду"





[color=orange]

ДИТЯЧИЙ ОДЯГ В НАЯВНОСТІ

Це ж треба мати сатанинський намір, чаїть в собі невиліковний сказ, щоб тяжко так знущатися над нами, та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО

Ната Д
-
-

К-ть повідомлень : 4420
Реєстрація : 04.02.2012
Вік : 28

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ната Д на тему 2013-02-15, 10:19 pm

А щоя купую борошно і дріжді. Добавок ніяких!!!! А їх на хлібзаводах додають, точно не менше 10шт





[color=orange]

ДИТЯЧИЙ ОДЯГ В НАЯВНОСТІ

Це ж треба мати сатанинський намір, чаїть в собі невиліковний сказ, щоб тяжко так знущатися над нами, та ще й у всьому звинувачувати нас! ЛіНА КОСТЕНКО

Ksush@
-
-

К-ть повідомлень : 3621
Реєстрація : 26.09.2012
Вік : 36

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Ksush@ на тему 2013-02-15, 10:25 pm

Ну да,мусимо їсти те,що є.Я то теж не люблю читати таку інфо,а то розсилка прийшла,то мусила глянути,на яку тему,заодно і прочитала,бо шокував заголовок,що дріжджі призводять до раку.Я більш-менш спокійно відношусь до того всього,просто не дозволяю дитині ні чипсів,ні сухариків...І вона в мене це розуміє,чому я дуже рада.





 
          

Спонсируемый контент

Re: Що ми їмо? Шкідлива та ДУЖЕ ШКІДЛИВА їжа.

Створювати по Спонсируемый контент Сьогодні в 1:12 pm

  • Нова тема
  • Відповісти

Cьогодні: 2016-12-04, 1:12 pm